Konu: Acık tarat ve index at C.tesi Ara. 27, 2008 8:33 pm
[QUOTE=crissangel;581833]
Arkadaşlar vereceğim bu program site açıklarını tarıyor..Yani artık site açıklarını bulamıyorum diyen kalmıyıcak gibi bişey...Microsoft dahilinde istediğiniz sitede bu açık taramasını deniye bilirsiniz...Her sitede bulunan açıkları size gösterir ve Exploid,Shell,XSS yöntemleriyle siteyi Deface etmenizi sağlar...Aradım verilmeliş resimli anlattım....
Program başta Webmaster'ler için yazılmıştır...Fakat Hacker'ları işine daha çok yaramaktadır...Taramadan geçirilmiştir kesinlikle virüs yoktur...
Acunetix Web Vulnerability Scanner ( Resimli Anlatım ) :
1- Programı açıp sol üst bölgede bulunan new scan'a tıklıyoruz..
2- Website URL kısmına açık taratacağınız sitenin ismini giriyorsunuz...Next diyorsunuz...
3-Sonraki pencerelere Finish penceresine gelene kadar next diyoruz...
5- Tarama bitince kırmızı renkte olan açıklarımızı kontrol ediyoruz...
6- Launch the attack'a tıklayıp seçtiğimiz açıktan saldırıyoruz...
7- Arkadaşlar burada istersek açığın kodlarınıda alabiliriz...
8- Kodlarını aldığımız açığı webbrowserımızda da çalıştırabiliriz..
Başka bir anLatım:
Arkadaşlar Xss nin ne olduğunu anlatmıyacağım arama’dan bakarsanız öğrenebilirsiniz.
Şimdi Xss bulmak için izlenecek yöntemlerin birisi kaynak kodların dışında url deki "=" yazan yerlerin sağına alert kodu eklenir.
Tabi 2 saat aramaktansa taktiği bilip zamandan kazanabiliriz.
Acunetix programı bildiğiniz üzere web scanner programıdır açık tarar. bunları yaparken dosyaları site dosyalarını bize sunar ayrıca url deki "=" yerlerini acunetixten dosyanın yanındaki "+" ya tıklayarak görebilirsiniz.
Arkadaşlar programın tamamı bu kadar...Bu programla artık başka açıkları arama başka programlar kullanmak zorunda değilsiniz...Sitede ne kadar açık varsa bulur..Tabiki Deface atmayı gösterdim oda sizin yeteneginize kalmış bişey anlatmaktan başka elimden bişey gelmez...
Program indikten sonra setup kuruyorsunuz...Yükleme bittikten sonra Acunetix Web Vulnerability Scanner 4 programın ismi yazar ve icon'u çıkar...Fakat açmaya çalıştığınızda da creck hatalı der açmaz New sacan vermez ve tarama yapamazsınız...Yapabilmeniz için vermiş olduğum sağlam Crack'i İco'nun üzerinde sağtık-Özellikler-Hedefbul-Tamam diyorsunuz ve crack'i oraya yapıştırıyorsunuz...Programı kullanıyorsunuz...